Organisk SEO

Organisk SEO tryller med din synlighed - og muligheder på Google

Margit Abrahamsen, SEO-tekstforfatter hos Teksthjælp.dk

Hvad er organisk SEO?

Organisk SEO er den søgeoptimering som gør hjemmesiden synlig i de organiske søgeresultater. Altså synlig i søgemaskiner som Google og Bing – uden betalt annoncering. Organisk SEO fører til det man kalder organisk trafik til hjemmesiden. Det vil sige klik og besøgende på hjemmesiden, som du får gratis. Så langt så godt. Nu kommer det svære. For at få klik, skal din hjemmeside dukke op i toppen af søgeresultaterne. Helst på side 1 og helst i top-3. Men dukker du op på side eller i starten af side 2 – er det stadigvæk muligt at få klik, der fører trafik til din hjemmeside. 

Organisk SEO fra en tekstforfatter - Organisk trafik til dig

For at opnå en topposition (der fører til organisk trafik), skal din hjemmeside være søgeoptimeret enten bedre eller mere end dine konkurrenters. Sådan lidt forsimplet, da der er mange faktorer der spiller ind. Det sige, at Googles algoritmer måler din hjemmeside på mere en 200 parametre, og ikke alle er kendte. Som SEO-tekstforfatter hjælper jeg dig med den søgeoptimering der hedder On-page SEO. Det vil sige, at jeg tilrettelægger en strategi for dine søgeord, hjælper med tekstforfatning af SEO-tekster, intern linkbuilding og SEO-tags og titel-tag / META-beskrivelser til Google-snip. Organisk SEO er den markedsføring du investerer i, hvis du ønsker at spare annoncekroner. Nu og på sigt.

Organisk SEO - ulempen

Fordi alle gerne vil spare annoncekroner, er konkurrencen om Googles topplaceringer enorm. Derfor er alle os – som gerne vil være konkurrencedygtige – nødt til at oppe os. Succes med organisk SEO kræver, at du enten kan selv. Eller du betaler en SEO-tekstforfatter for at klare opgaven. Men selvom du optimerer hjemmesiden med alle de tiltag som Google anbefaler, har du stadigvæk ikke nogen garanti for at blive synlige (nok). Oven i det, så er Googles algoritmer – dem der løbende vurderer din hjemmeside – altid i udvikling. og den går ikke baglæns. Det er ulempen. Google øger konstant deres krav til hjemmesider, tekst og SEO. Og vi skal alle løbe hurtigt for at være med. Derfor er det også vigtigt, at du vedligeholder din hjemmeside, indhold og SEO. 

Organisk SEO - fordelen

Fordelen? Vi er ikke hjælpeløse. Vi kan lægge alle kræfter i de tiltag som Google sætter pris på (som også gør os synlige i andre søgemaskiner). Deres algoritmer ved vi ikke så meget om. Men det virker! Vi kan bare nemmere styre resultater på Google. Når jeg skriver styre, så er det ikke som kaptajnen ved roret. Når det der organisk SEO, er der nærmere tale om at kende sin plads i maskinrummet – og gør sit job så godt, at hjemmesidens SEO kører som smurt. 

Hvorfor er synlighed på Google så vigtig?

Google er den mest brugte søgemaskine. Både af private og virksomheder. Derfor giver det god mening, at din service eller det produkt du gerne vil sælge, er synligt på Google. At være synlig på Google vil sige, at kunder kan finde direkte links til din hjemmesides i søgeresultatet.

Vi ved faktisk meget om Google-SEO, men hvorfor det?

Google afslører ikke alt om deres algoritmer. De lever af deres popularitet og betalte annoncer. Men fordi Google er den mest populære søgemaskine, er der mange SEO-eksperter, der bruger tid på gennemskue algoritmernes hemmelige krav. Oven i det, så er det ikke alle kort, som Google holder tæt til kroppen. De er gavmilde med mange informationer og underviser i, hvordan man (deltage i kampen) og bliver synlig på Google. Ejer du en hjemmeside, giver Google dig gratis adgang til Google Search Console? Et databaseret værktøj der opsamler og måler al trafik til din hjemmeside. Du får indblik i dine kunders søgeadfærd, hvorfor de klikker og hvor mange der klikker. 

Betalte annoncer vs Organisk SEO

Måler man klik-konkurrencen mellem de betalte annoncer og de organiske søgeresultater, så vinder de organiske søgeresultater stadigvæk. Google er et stort maskineri – men dem der googler er stadigvæk mennesker – der er trætte af annoncer. Vi finder dem (for det meste) anmassende. Og ingen klikker på noget der irriterer på skærmen. Og det er godt nyt for os der elsker organisk SEO. Jeg er selv typen, der hurtigt scroller forbi annoncerne, da jeg hellere selv vil finde frem til det jeg søger. 

Hvor hurtigt bliver du synlig med organisk SEO?

Hurtig synlighed? Det er muligt. Men der er ingen garanti. Det kommer helt an på, hvilken branche vi taler om, og hvor stor konkurrencen er. Måske du allerede ejer en ældre hjemmeside med høj anciennitet hos Google? Så er det nemmere at skabe hurtige resultater. Men det har altid betydning, hvor mange kræfter du lægger i nyt indhold til hjemmesiden. Udvikler du hjemmesiden løbende? Er den opdateret? Har du en blog? Google følger med og noterer sig, om der sker noget. En hjemmeside der bare står og passer sig selv, kan miste ellers gode positioner.

Er det hurtige resultater vi ønsker os, så skal vi lægge tid og energi i hjemmesidens SEO. En kraftig indflydelse på din succes, er andres succes. Altså hjemmesider fra konkurrenter. Er der mange af dem? Så bliver det sværere for dig at stikke ud. Men det skal ikke holde nogen tilbage. Jeg er en optimistisk SEO-tekstforfatter, og det skal man være, når man kaster sig ind i kampen om de bedste pladser i de organiske søgeresultater. Gør man det? Så er min erfaring, at der oparbejdes gode og særdeles gode positioner på Google. Enten efter kort tid – eller hen over længere tid. 

Når SEO arbejder for dig døgnet rundt

På trods af al arbejdet, frustrationer og SEO-sved på panden, så er en søgeoptimeret hjemmeside stadigvæk et genialt værktøj, når vi gerne vil skabe kontakt til kunder online. Med uddannelse i digital markedsføring og flere ord end jeg selv kan nå at bruge, så har jeg en stor fordel frem for andre, der skal betale for deres SEO optimering. Men når det er sagt? Så har jeg aldrig brugt en krone på annoncering. Derfor opfordre jeg gerne alle med et kunde-behov, at lægge alle kræfter og penge i deres hjemmeside.  Når det fungerer, er det genialt. Især fordi at hjemmesiden kan skaffe dig kunder, mens du laver andre ting. Selv når du sover! 

Vil du også være synlig i de organiske søgeresultater?

Akkurat som du fandt Teksthjælp online, kan jeg hjælpe dine kunder med at finde dig. Er du i tvivl om organisk SEO er vejen frem? Du kan med fordel købe søgeoptimering hos en tekstforfatter, hvis du…

  • ønsker en stærk og værdifuld hjemmeside på Google
  • gerne vil holde udgifter til annoncering nede på sigt
  • foretrækker en enkeltudgift til en SEO-tekstforfatter

Hjemmesiden? Den ville vælge Teksthjælp ...

Hold dig ikke tilbage! Tag kontakt og hør mere om din mulighed for tekst og SEO til hjemmesiden.