Hvad skal hjemmesiden hedde

Vælg et navn til hjemmesiden med SEO-værdi. Alt det du skal vide, før du vælger!

Margit Abrahamsen, freelance tekstforfatter hos Teksthjælp.dk

På tærsklen til et nyt domænenavn?

Skal du vælge navn til en ny hjemmeside. Måske en helt ny virksomhed online? Så er du sikkert begyndt at overveje, hvad hjemmesidens navn skal være. Også kaldet domænenavn. Som SEO-tekstforfatter hjælper jeg gerne mine kunder med at finde det bedste-ledige domænenavn til deres nye hjemmeside. Denne side er skrevet til dig, der på egen hånd skal vælge et navn til en ny hjemmeside. Der er nemlig flere ting du bør vide og tage stilling til, før du beslutter dig. Læser du siden til ende, går du herfra med alle mine bedste råd om valg af domænenavn. Ganske gratis. Det handler om at give dig og din nye hjemmeside (og forretning?) den bedste start på nettet. Held og lykke med jagten på det bedste navn til hjemmesiden! Vi starter helt fra bunden. Så kan alle være med!

Hvad er et domænenavn?

Et domæne er en digital adresse for en hjemmeside. Altså der, hvor hjemmesiden bor. Den digitale adresse er også et link. Kaldet en URL. Hver gang Google viser din hjemmeside frem, viser den et link, kunderne kan klikke på. Domænenavnet vil altid være en del af en sides URL.

Hvorfor er hjemmesidens navn vigtigt?

Hjemmesidens navn er første indtryk af dig og din forretning. Ligesom et møde med et nyt menneske. Vores vurdering går hurtig. Især online. Hvilket førstehåndsindtryk ønsker du for din forretning?

Hvad er et godt domænenavn?

Et godt domænenavn sender et klart budskab. Både til dine kunder og Google. Eksempel: Du skal købe mad til hunden, og googler søgeordet hundemad. Google viser dig nu to hjemmesider: OlesButik.dk og Hundemad.dk. Hvem får dit første klik? Og hvorfor? Hvilket navn vil tiltrække klik fra dine kunder?

Kan et domænenavn gør hjemmesiden mere synlig?

Ja. Google lægger (stadigvæk) vægt på søgeord i domænenavne. Jeg er tekstforfatter. Derfor er søgeordet TEKST vigtigt. Prøv at google: Hjælp til tekst. Der er en god chance for, at min hjemmeside ligger nr. 1 på Google. Hvad sælger du? Hvilket søgeord skal være en del af dit domæne?

Hvordan får du idéer til et nyt hjemmeside navn?

Husk domænet kan hjælpe Google med at forstå hjemmesidens hensigt og målgruppe. Idéer til domænenavne: En snedker ønsker kunder til møbler, kan kaldet domænet: snedkertilmoebler.dk. En frisør ønsker kunder der vil have en billig klik. Billigklip.dk. Det er meget enkelt. Skal bare være relevant for både kunde og Google.

Hvad gør du, hvis de bedste ord er optaget?

Kan du ikke finde et godt domænenavn med et relevant søgeord, så bliv mere kreativ. En af mine kunder kunne ikke få søgeordet Alexanderteknik som domænenavn. Hun er kropsterapeut og hjælper mennesker med at få kroppen til at ”holde hele livet”. Så det blev navnet. Holdehelelivet.dk

Hvad gør du, når domænet er optaget – men ikke i brug?

Hostmaster.dk har en søgefunktion, hvor du kan finde oplysninger om domænets ejer. Du kan kontakte ejeren af domænet og spørge (pænt 😊), om han eller hun vil overdrage det til dig. Måske mod betaling. Du kan også skrive dig på en venteliste. Så får du besked, hvis domænet bliver ledigt.

Skal du bruge dit firmanavn som domænenavn?

Nej – ikke altid. Medmindre du allerede er et brand. Eller ønsker at være det. Som nystartet selvstændig handler det om at få så meget synlighed online som muligt. Et domænenavn med et klart budskab kan kan give dig store fordele i din markedsføring af hjemmesiden på Google. Tænk kreativt

Kan du bruge dit dåbsnavn som domænenavn?

Dit dåbsnavn er ikke altid det bedste domænenavn. Med mindre, at du selv er produktet (er foredragsholder f.eks.). PeterJensen.dk hjælper ikke Google med at forstå, hvad du laver. Et domænenavn med et klart budskab, kan arbejde bedre for dig. Som f.eks. Bookforedrag.dk.

Hvilket hjemmeside-navn får flest klik?

Det handler om din hjemmesides ranking på Google, så jeg tager lige et SEO-sidespring. En hjemmeside med søgeoptimeret tekst (SEO-tekst), kan opnå at blive vist på Googles første side. Hjemmesider der er synlige på første side af Google, får flest klik. Især dem der ligger nr. 1, 2 og 3.

Domæneendelse .dk eller .com – hvad skal du vælge?

Skriver du til det danske kunder, så vil jeg anbefale at du vælger en .dk – er sproget på hjemmesiden engelsk og kunderne engelsktalende? Så ville jeg vælge .com. Alle andre alternativer … er alternativer til det bedst (dk eller com). Så jeg ville gå efter en af disse domæneendelser.

Hvor langt må et domænenavn være? – og andre do and don’ts

Max 16 karakterer, men gør det gerne kortere. Undgå bindestreg. Undgå også et navn der lignet et eksisterende. Eksempel: Er der allerede en hjemmeside der hedder Rødsko.dk? Så skal du ikke købe Røde-sko.dk. Skab noget mere originalt og stik ud i mængden på Google.

Hvad med æ-ø-å i domænenavnet (URL)?

En URL må ikke indeholde æ-ø-å. Indeholder dit firmanavn æ, ø eller å ligesom mit, løser du udfordringen ved at købe to domæner. F.eks. Teksthjælp.dk og Teksthjaelp.dk. Så linker du navnet med æ til domænet uden æ. Dem der skriver teksthjælp.dk, bliver dirigeret over på mit domæne uden æ.

Derfor skal du undgå æ-ø-å i domænenavn (URL)

Google kan ikke læse æ-ø-å. Bruger du bogstaverne alligevel, gør du det svært for Google at indeksere dine sider korrekt. Er dine sider ikke korrekt indekseret og/eller svære for Google at læse, skader det din synlighed. Og dermed hjemmesidens chancer for at tiltrække kunder online.

Hvor og hvordan søger du efter et ledigt domænenavn?

Du kan søge efter ledige domænenavne, hvor du køber din webhosting af hjemmesiden. Simply.com som jeg bruger, har en domænetest der er nem at bruge. Vil du søge nu, så klik her: Tjek ledige domæner. Du forsøger dig bare frem, til du finder ét, der er ledigt.

Hvor køber du dit nye domænenavn?

Du kan købe dit domænenavn, hvor du også køber web-hosting / hosting af din hjemmeside. Jeg køber domænenavne hos Simply.com, hvor jeg også har købt mit webhotel. Det hed tidligere UnoEuro. Men der findes selvfølgelig andre udbydere. Blandt andet: One.com

Hjemmesiden? Den ville vælge Teksthjælp ...

Hold dig ikke tilbage! Tag kontakt og hør mere om din mulighed for tekst og SEO til hjemmesiden.